Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر اداره کل بانکداری شخصی و توسعه محصول بانک ملت گفت: بانک مرکزی در راستای تسریع ارسال رمز پویا تاکید کرد تا بانک‌ها به صورت مستقیم به اپراتورها متصل شوند که این فرایند در بانک ملت انجام شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایبنا، حسین محمودی با اشاره به روند فعالسازی رمز دوم پویا در بانک ملت گفت: بانک ملت به منظور انجام اقدامات لازم و اطلاع رسانی به مشتریان بررسی انجام داد و مشخص شد که در بانک ملت ۱۰ میلیون مشتری سابقه استفاده از رمز دوم در سال ۱۳۹۸ را داشتند که از این تعداد بالغ بر یک و نیم میلیون نفر رمز دوم خود را تا پانزدهم بهمن ماه پویا کرده بودند و از خدمات آن استفاده می‌کردند؛ هم اکنون نیز یک سوم مشتریان از پیامک پیامک، یک سوم دیگر از اپلیکیشن و یک سوم مابقی از مشتریان از سامانه هریم و دکمه درخواست رمز دوم پویا استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند افزایش فعالسازی رمز دوم پویا ادامه دارد

مدیر اداره کل بانکداری شخصی و توسعه محصول بانک ملت ادامه داد: مشتریان در حال عادت کردن به رمز پویا هستند و انتظار بر این است که روند فعالسازی رمز دوم پویا  همچنان ادامه داشته باشد و مشتریان دارای تلفن همراه هوشمند به سمت راهکار اپلیکیشن رمز ساز حرکت کنند.

سخنگوی پروژه رمز دوم پویای بانک ملت افزود: در اولین روز اجرای رمز دوم پویا بیش از یک میلیون تراکنش با رمز دوم پویا انجام شد و به صورت روزانه نیز یک میلیون رمز پویای پیامکی برای مشتریان بانک ملت ارسال می‌شود. ریزش تراکنش‌هایی با اجرای طرح  رمز دوم پویا به صورت طبیعی صورت گرفت و در بانک ملت حدود ۲۰ درصد کاهش تراکنش داشتیم که با سرعت در حال بازگشت بوده و هیچ نگرانی وجود ندارد.

معافیت تراکنش اینترنتی زیر صد هزار تومان با رمز دوم ایستا به شرط قبول مسئولیت توسط مشتری

وی در خصوص ایجاد معافیت روزانه برای تراکنش‌های زیر صد هزار تومان مبتنی بر رمز دوم اظهار داشت: در پروژه رمز دوم پویا چندین مرتبه تغییرات صورت گرفت و با توجه به اینکه استقبال مردم و استفاده از رمز دوم پویا با آنچه که در نظر گرفته شده بود فاصله زیادی داشت، بانک مرکزی و شبکه بانکی نگران بودند که اجبار استفاده از رمز دوم پویا در تمامی تراکنش‌ها می‌تواند مشکل بزرگی را برای شهروندان و به خصوص کسب و کارهای اینترنتی دارای تراکنش‌های خرد ایجاد کند؛ بر همین اساس معافیتی در نظر گرفته شد تا بانک‌ها با ساز و کاری از مشتریان تایید دریافت کنند تا مسئولیت انجام تراکنش زیر صد هزار تومان با مشتری باشد و تراکنش‌های زیر صد هزار تومان به عنوان مبلغ خُرد با رمز دوم ایستا انجام شود که باعث می‌شود تا مشتریانی که خرید شارژ، تلفن بانک و ... برای آنها دشوار است بتوانند به سادگی با همان رمز دوم ایستا تراکنش انجام دهند. اعتقاد دارم ریسک این تراکنش‌ها پایین بوده و ایجاد معافیت باعث تسهیلگری انجام تراکنش اینترنتی برای  آن دسته از مشتریان که استفاده از رمز پویا برایشان دشوار است، می‌شود.

محمودی درباره مشتریان در بانک ملت گفت: یک دسته از مشتریان افرادی هستند که رمز پویا را به صورت اپلیکیشن یا سامانه پیامکی رمزنگار ملت فعال کردند که انجام تمامی تراکنش‌های مبتنی بر رمز دوم این افراد فقط با رمز دوم یکبار مصرف است و برای فعالسازی و استفاده از معافیت تراکنش زیر صد هزار تومان با رمز ایستا باید به یکی از خودپردازهای بانک ملت مراجعه کنند؛ دسته دوم مشتریان افرادی هستند که به هر دلیلی رمز پویا را فعال نکردند و یا برایشان این فرآیند دشوار است که دکمه رمز دوم پویا برایشان به صورت خودکار فعال شده و برای استفاده از رمز پویا نیاز است تا دکمه را در صفحات پرداخت اینترنتی انتخاب کنند تا رمز یکبار مصرف برایشان پیامک شود، همچنین بازده مبلغی تا سقف صد هزار تومان به صورت روزانه فعال شده که البته اطلاع رسانی کردیم که باید در مهلت سه ماهه به یکی از خودپردازهای بانک ملت مراجعه و مسئولیت انجام تراکنش با رمز ایستا را قبول کنند و در غیر این صورت این قابلیت برایشان غیر فعال خواهد شد.

تسریع ارسال رمز پویا با اتصال مستقیم به اپراتورهای تلفن همراه

مدیر اداره کل بانکداری شخصی و توسعه محصول بانک ملت  با اشاره به رمز پویای پیامکی گفت: در راستای تسریع و تسهیل ارسال رمز دوم پویای پیامکی به مشتریان بانک مرکزی تاکید داشت تا بانک‌ها به صورت مستقیم به اپراتورها متصل شوند که اقداماتی انجام شده و شرکت زیرساخت بانک ملت با کمک بخش فنی ارتباط مستقیمی با اپراتورها دریافت کرده و امکان تعویض میان سه اپراتور ارسال پیامک همکار بانک نیز ایجاد شده در نهایت باعث شده تا تاخیر در ارسال رمز پویای پیامکی به کمترین مقدار برسد؛ از سویی دیگر اولویت ارسال پیامک‌های بانکی در بانک ملت با رمز دوم پویا قرار داده شده و پس از آن برداشت از حساب قرار دارد بر همین اساس پیام کوتاه حاوی رمز پویا با سرعت بالا حتی در ساعت‌های اوج در اختیار مشتری قرار می‌گیرد و انتظاری برای ارسال رمز پویا وجود ندارد.

تاخیر ارسال رمز پویا از ۳ تا ۵۰ ثانیه در نقاط مختلف کشور

وی تصریح کرد: تاخیر در ارسال رمز پویای پیامکی بسته به موقعیت جغرافیایی متفاوت است؛ زمان ارسال در برخی شهرها کمتر از ۳ ثانیه و در برخی تا ۵۰ ثانیه به طول می‌انجامد که به دلیل زیرساخت‌های ارتباطی ضعیف تر است اما در هر صورت رمز تا حداکثر زمان ۵۰ ثانیه به مشتری ارسال می‌شود و مشتریان در نقاط کمتر برخودار نیز می‌توانند از رمز پویای پیامکی استفاده کنند.

اعلام برداشت در پیامک‌های رمز دوم پویا

محمودی درباره راهکار بانک ملت برای افزایش امنیت ارسال رمز پویای پیامکی تاکید کرد: در متن پیامک‌های رمز پویا درج می‌کنیم که این رمز به منظور برداشت از حساب شما است تا مشتری در صورتی که افراد کلاهبردار با آن تماس گرفتند که رمز را اعلام کنند برای مسائلی مانند قرعه کشی و ... متوجه شود این رمز برای برداشت از حساب است و این رمز را در اختیار افراد دیگر قرار ندهند.

مدیر اداره کل بانکداری شخصی و توسعه محصول بانک ملت خاطر نشان کرد: رصد مرکز تماس نیز در دستور کار است تا بتوانیم از جامعه مشتریان بازخورد دریافت کنیم و اقدامات لازم برای افزایش امنیت ضمن تسهیل گری را انجام دهیم. تماس‌های مرکز مشتریان بسیار محدود بوده است؛ از سویی دیگر فرهنگ سازی باید به صورت جدی توسط شبکه بانکی دنبال شود تا مردم به صورت کامل به رمزهای یکبار مصرف عادت کنند و امنیت افزایش یابد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: رمز پویا رمز پویا بانکی تلفن همراه زیر صد هزار تومان رمز پویای پیامکی ارسال رمز پویا استفاده از رمز رمز دوم پویا بانک ملت رمز دوم تراکنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۴۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

 پیک برق یا پیک مصرف برق، عباراتی هستند که این روز‌ها زیاد می‌شنویم. برای درک کامل این مفهوم باید بدانیم که شبکه برق چگونه کار می‌کند و چرا مصرف برق به اوج می‌رسد.

شبکه برق دو ویژگی منحصر به فرد دارد:

۱-برق قابلیت ذخیره ندارد.

۲-ظرفیت تولید همزمان برق محدود است

در نتیجه اگر کل نیروگاه‌های برق کشور با حداکثر ظرفیت تولید خود در یک لحظه مشغول به کار باشند، باز هم ظرفیت تولید همزمان برق در کشور محدود به مجموع ظرفیت تولید همزمان این نیروگاه‌هاست. باهمین توضیحات در برخی از روز‌های سال به خصوص در فصل گرم سال که بار سرمایش خانه‌ها و ادارات و مغازه‌ها به بار شبکه برق اضافه می‌شود.

میزان مصرف برق مشترکان از میزان برق تولیدی بیشتر می‌شود که به این زمان اوج مصرف یا پیک برق می‌گویند. در نتیجه اگر میزان مصرف آنی از میزان تولید آنی بیشتر باشد، به ناچار به بخشی از مصرف‌کنندگان برق نخواهد رسید و شرکت‌های برق از مردم می‌خواهند که مصرف برق خود را مدیریت کنند و کاهش دهند تا دچار خاموشی نشوند.

 مثالی ساده برای درک بهتر موضوع پیک شبکه برق 

یک بانک با ۴ باجه پاسخگو به مشتریان را در نظر بگیرید. این بانک معمولا در ساعات اولیه صبح بسیار خلوت است و معمولا بسیاری از باجه‌ها خالی می‌مانند. هر چه به ساعات ظهر نزدیک می‌شویم، بانک شلوغ‌تر می‌شود و تمامی‌باجه‌ها به مشتریان خدمات می‌دهند. در صورتی که در یک لحظه تعداد مشتریان بانک از تعداد باجه‌ها بیشتر شود، صف ایجاد می‌شود یعنی حداکثر ظرفیت خدمت‌رسانی همزمان بانک، کمتر از تعداد مشتریان متقاضی خدمات بانکی است در این حالت بانک عملا قادر به ارائه خدمات به آنها نخواهد بود و افرادی که در نوبت نشسته‌اند، از دریافت خدمات بانکی در آن لحظه محروم می‌مانند.

این حالت مشابه وضعیتی در شبکه برق است که مصرف همزمان مصرف‌کنندگان از تولید همزمان شبکه بیشتر می‌شود و تعدادی از مصرف کنندگان بی‌برق می‌شوند (یا دچار خاموشی می‌شوند) یک راهکار برای مدیریت مساله شلوغی بانک در ساعات ظهر، افزایش تعداد باجه‌هاست. البته این راهکار پرهزینه‌ترین راهکار برای حل این مساله به حساب می‌آید.

چرا؟ 

برای اضافه کردن یک باجه، بانک باید زمین بزرگتری در اختیار داشته باشد. یعنی هر قدر تعداد این باجه‌ها افزایش یابد، زیربنای مورد نیاز برای بانک‌ها باید افزایش یابد که هزینه بالایی دارد. هر باجه نیاز به تجیزات کامپیوتری و اداری هم دارد که باید تجهیز شود. برای هر باجه هم باید یک نیروی جدید استخدام شود که باید هزینه‌های آن را هم به هزینه‌های این راهکار اضافه کنیم. بخشی از هزینه‌ها هم ناشی از هزینه‌های بالاسری ناشی از اضافه‌شدن یک باجه و کارمند به مجموعه است.

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

شاید همه این هزینه‌ها قابل توجیه باشد ولی با اضافه شدن یک باجه دیگر، تعداد باجه‌های بیکار در ساعت خلوت صبح نیز افزایش می‌یابد که بازده سرمایه گذاری انجام شده را کم می‌کند.

راهکار دیگری حل این مشکل از طریق مشتریان بانک است؛ گفتیم بسیاری از باجه‌ها در ساعات اولیه صبح خالی هستند. اگر تعدادی از مشتریان به جای ساعات شلوغ بانک (ساعات پیک)، در این ساعات به بانک مراجعه می‌کردند، هم نیازی به نشستن در صف نداشتند و هم از تعداد مشتریان در ساعات پیک کمتر می‌شد.

در صنعت برق، مشابه همین وضعیت برقرار است

شرکت برق می‌تواند راهکار پرهزینه را انتخاب کند: نیروگاه‌های بیشتری ایجاد کند تا قادر به برآمدن از تقاضای برق در زمان‌های پیک باشد. ولی سرمایه احداث یک نیروگاه برق بسیار بالاست. هزینه‌ای که برای تامین آن مجبور به کاهش بودجه بخش‌های دیگری مثل آموزش، سلامت، عمران و …. است.

راهکار دیگر این مساله مثل بانک، در دست مصرف‌کنندگان است. مصرف‌کنندگان در صورتی که بخشی از مصارف غیرضرور خود را به ساعاتی غیر از ساعات پیک منتقل کنند، هم مجبور به تحمل خاموشی‌های اجباری در شبکه برق نخواهند شد و هم با کاهش پیک مصرف در ساعات اوج مصرف، نیاز به ایجاد نیروگاه‌های جدید کاهش می‌یابد. 

برنامه پاسخگویی بار چیست؟

برنامه‌های پاسخگویی بار در برگیرنده روش‌هایی از مدیریت سمت مصرف است که به تغیر میزان مصرف مشترکین و افزایش مصرف بیش از تولید اعمال می‌شود. در این برنامه‌ها یا از طریق ارتباط با مشترکین با مصارف عمده یا برق مصرفی برای ساعاتی کاهش می‌یابد و یا اینکه از طریق به کارگیری مولد‌های خودتأمین، برق مورد نیاز شبکه فراهم می‌گردد.

پس احتمالا پاسخ این سوال مهم را می‌توانیم حدس بزنیم؛ چرا توانیر و شرکت‌های برق در برخی روز‌ها از ما می‌خواهند با آنها برای کاهش مصرف برق همراهی کنیم. در واقع اصلی‌ترین ارمغان مشارکت در این طرح‌ها استمرار و پایداری برق در اختیار ما و کاهش آسیب به تجهیزات برقی است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها
  • باورتان می‌شود این گوشی تلفن همراه، پرفروش‌ترین در جهان است؟
  • ۱۶۰۰ روستای کردستان از ارتباط پایدار و با کیفیت برخوردار هستند
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟
  • بانک کشاورزی چک الکترونیک سایر بانک‌ها را نقد می کند
  • بیش از ۶۰۵ هزار شماره تلفن ثابت در کردستان دایر شده است
  • ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید